Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Langsiktige konsekvensar av kortsiktige kutt i lærarutdanninga ved UiS Sjølv om UiS har økonomiske utfordringar, bør grunnskulelærarutdanninga så langt det let seg gjere skjermast frå kutt. Å redusere tilbodet vil vere ei kortsiktig løysing som skaper langvarige problem.
Dyster økonomi preger styremøte i Stavanger Budsjettkutt, kutt i forskningstid og restrukturering av studieporteføljen er saker på styremøtet ved Universitetet i Stavanger fredag.
Studenter lytter til andre lydbøker enn folk flest Harry Potter og Else Kåss Furuseth er blant studentenes lydbok-favoritter.
— Mye med en doktorgrad er veldig personlig: Man blir dyttet utenfor komfortsonen og må presse seg For Ingrid Glette-Iversen virket egentlig særlig to faser krevende i doktorgradsarbeidet: Starten og slutten. — Tror ikke jeg var helt tilregnelig de siste månedene.
Hva med litt selvransakelse? Mange klager på statsbudsjettet. Men det er dette som er utviklingen vi må forberede oss på.
Brukar fadderoverskot til sydentur. Pris: 165.000 for ni personar Ni studentar svir av 165.000 på fly og femstjerners hotell. Pengar som skulle gått til neste års fadderveke, meiner studentpolitikar.
UiS is not dysfunctional — the Norwegian government's portrayal of universities is Why does the Norwegian government insist on treating academic organizations using the same principles as Vinmonopolet?
UiS: Et dialogisk universitet I en moderne organisasjon ville en kanskje tenkt at en innstramningsprosess krever stor deltaking og involvering av ansatte. At den bør drives fram av sann dialog og meningsutveksling. På UiS tror en ikke noe på dette.
Fire institusjoner i samarbeid : — Viten-TV gir deg kunnskap du kan stole på I dag lanseres Viten-TV, en gratis strømmetjeneste med filmer og videoer, produsert av forskningsmiljøer. — En milepæl, skriver rektorene ved de fire universitetene og høgskolene som samarbeider.
Tre universitet og ein høgskule lanserer «banebrytende strømmetjeneste» «Trygg tilgang til kvalitetssikret innhold fra pålitelige avsendere», lovar Viten-TV. Men kanalen skal ikkje vere redaktørstyrt.
Statsbygg: — Vi kjenner til liknende asbest-tilfeller Statsbygg kjenner til flere tilfeller med asbest i universitetsbygg, men har ikke den fulle oversikten.
Regjeringen burde ikke forskjellsbehandle universitetene Statsråd Oddmund Hoels uttalelser skaper en merkelig dikotomi i sektoren. Regjeringen kan ikke forskjellsbehandle universitetene på den måten.
Bør vi begynne å gi studenter lønnet praksis? Når myndighetene og arbeidslivet ber om mer praksisnær utdanning, blir det problematisk hvis hele den økonomiske byrden legges på studentene. Forskning viser at studenter som får betalt praksis har det bedre enn studenter uten.
The struggle of learning a new language is real Here are three dilemmas about demanding researchers to learn Norwegian within their working hours.
Fire av seks teltleirer rigget ned: — Lang vei igjen å gå Aktivister som taler Palestinas sak etablerte i mai teltleirer ved flere av utdanningsinstitusjonene. Nå har noen av dem rigget ned.
To norske universiteter klatrer på fersk ranking Seks norske universiteter er fortsatt inne på årets utgave av QS World University Ranking. To av dem tar store steg oppover på rangeringen.
Arbeidslivsrelevans — hvor langt har vi egentlig kommet i Norge? Gjennom mer internasjonalt samarbeid og erfaringsdeling på tvers av institusjoner og disipliner, tror vi studentenes opplevelse av «relevans i utdanningen» og «nærhet til arbeidslivet» vil kunne øke.
En liten endring gjorde at snittet på masteroppgavene falt fra A til C To av tre studenter på instituttet ved Universitetet i Stavanger fikk A på masteroppgaven. Så ble veileder fjernet som sensor.
Hvordan få A på masteroppgaven? Kanskje vi har et karakter-inflasjonsproblem som kan løses med frikobling av veilederen?
Må rehabilitere bygg. Prislapp: 200 milliarder Energi- og klimamål og nye byggkrav fra EU innebærer en gigantregning for byggene i universitets- og høgskolesektoren, viser fersk rapport.
Teltleirer ved seks studiesteder: — Vi sitter her så lenge det er nødvendig Palestina-demonstrantene regner med økt oppslutning når eksamensperioden er over og er innstilt på å bli værende i teltene hele sommeren.
Lite fremtidsrettet profesjonsmelding Burde det ikke heller dreie seg om kvalitet? Profesjonsmeldingen har ikke søkelys på hva som kan gjøre sykepleierutdanningen bedre, som økt bruk av simulering og opprettholdelse av karakterkravet.
Budsjett- eller ledelseskrise ved norske universitet? Kjære styreledere og rektorer: om dere virkelig vil ha suksessfulle organisasjoner så kan dere begynne med fem konkrete grep.
Student ble utestengt i ett år for fusk. Nå har hun tapt to rettssaker En student ved Universitetet i Stavanger prøvde å bruke den ulovlige oppnevnelsen av Marianne Klausen som leder av Felles klagenemnd til å få omgjort utestengelse for fusk — men uten å lykkes.
Nokon kjem til å ta studiepoeng om Jon Fosse Litteraturforskarar ved Universitetet i Stavanger tilbyr no mikroemne i noko dei sjølve er interesserte i: Jon Fosse.
Nå fins det snart ikke kirkemusikere igjen i Norge. Vi har ikke råd til å utdanne dem mer Kjære regjering: Krisesituasjonen knyttet til kirkemusikkutdanning i Norge er ikke særegen for NTNU. Dette gjelder oss alle.
Bedrifter gir inntil 120.000 kroner til studenter som velger denne utdanningen Tre bedrifter tar grep for å oppmuntre flere til å søke seg inn på den nye spesialiseringen i elkraft i Stavanger. Studentleder Oline Sæther mener slike penger burde kommet over statsbudsjettet.
Dårligere økonomiske tider: «Folk har en frykt for jobbene sine og er bekymret» — Uroen er økende. Nå begynner folk å virkelig å kjenne på dette og alvoret er i ferd med å synke inn, sier Erika Torgersen, hovedverneombud ved Universitetet i Stavanger.
Vil ha nye retningslinjer for forskningstid stoppet — Vi blir ikke redusert til å være en høgskole gjennom dette, men vi havner ned på nivået til en videregående skole, mener professor og styremedlem Ketil Fred Hansen ved Universitetet i Stavanger.
Inngår nye avtaler med Equinor til en verdi av 380 millioner kroner Fem universiteter og en høgskole har inngått nye avtaler med Equinor om finansiering av grunnforskning. Partileder i MDG er skeptisk.
Ser behov for å bli tøffere på omfordeling Universitetet i Stavanger har lenge diskutert økonomiske utfordringer. Nå skal universitetsstyret også diskutere modell for interne omfordelinger.
Student ble tatt for KI-språkvask — advokat advarer andre Studentens advokat Christian Wedler mener studenter bør være varsomme med å bruke ChatGPT til å forbedre språket i innleveringer.
Guro Lind: — Dette er en farlig vei å gå og jeg blir dypt bekymret Universiteter og høgskoler får en stadig strammere økonomisk hverdag. Nå er forskningstiden flere steder satt i spill. Forskerforbundet er sterkt bekymret.
Han kan få et kutt i forskningstiden sin på 25 prosent Universitetet i Stavanger vil redusere forskningstiden for sine faglige ansatte betydelig. Alle blir rammet, men verst går det utover universitetslektorene.
«Høyskolevisjonen» for UiS I mange år har vi bygget oss opp til å bli et kompetent og forskningsaktivt universitet. Vi har kivet med de eldre universitetene om å bli like gode som dem. Hva skal nå skje med all den kompetansen vi har bygd opp?
Hvorfor akademikere ikke bør drive med politikk Vi skal ikke bruke vitenskapen til å fortelle folk eller politikere hva de bør gjøre.
UiS har behandlet klagen: Studentene får ikke godkjent for sent levert oppgave — Et slag i trynet, sier student Hanne Eide Lohne.
Nokut-komite anbefaler psykologutdanning i Stavanger Nokuts sakkyndige komite anbefaler at Universitetet i Stavanger (UiS) blir godkjent for psykologutdanning.
Leverte oppgave for sent og ble avvist. — Urimelig, mener studentombud Hanne Eide Lohne og Anna Louise Sunde bommet på innleveringsfristen og leverte oppgaven 22 timer for sent. Universitetet i Stavanger (UiS) godtar ikke innleveringen, men studentombudet mener fakultetet er for rigid.
Treng vi eit PFU for forskingsetikk? Vi bør tenkje nytt om korleis vi røktar forskingsetikken. Kva om vi ser til Pressa sitt faglege utval (PFU)? Her vert brot på etiske yrkesnormer handsama og set under debatt på ein måte som ein i akademia i liten grad får til.
Kjære statsråd: Utan betre utsikter for kritiske yrke, vil heller ikkje utdanningane bli meir attraktive Statsråden melder nok ein gong sine forventningar til universitet og høgskular om rekruttering. Men, Sandra Borch, utan betre utsikter for kritiske yrke, vil heller ikkje utdanningane bli meir attraktive.
Hva er kostnaden av kostnadskutt? Kjære beslutningstakere, unngå å ta lettvinte og kortsiktige Excel-avgjørelser.
Alle vet at studentene klager, men ingen vet hvorfor de klager Når studentene klager på eksamensresultatet i dagens ordning blir de ikke bedt om å oppgi noen argumentasjon, til tross for at denne er relevant for både faglærer og klagesensorer. Vi mener at dette er til hinder for gode beslutninger og læring.
Er studenter mindre resiliente enn før? «Helicopter parenting»: Mens barn på 70-tallet ble sendt utendørs med beskjed om å finne noen å leke med, er det moderne barnets tid og aktiviteter i langt større grad administrert og kontrollert av foreldre. Hvordan påvirker dette dagens studenter?
Rektor: — Ikke verre å samarbeide med oljenæringen enn med andre Olje og gass må få fases ut – også på universitetet, mener rektor ved Universitetet i Stavanger, Klaus Mohn. Men ikke ennå.
Her lover de fast jobb til eksterne ledere etter fullført åremål Universitetet i Stavanger opplyser i utlysningsteksten til alle lederstillinger at eksternt rekrutterte ledere kan få fast jobb etterpå. — Problematisk, mener Forskerforbundet ved universitetet.
Universiteter og høgskoler ønsker at budsjettramma i 2025 øker med 2 milliarder Universiteter og høgskoler ber om flere studieplasser, rekrutteringsstillinger og tilskudd til bygg. Universitetet i Bergen og Universitetet i Stavanger har de største drømmene målt i kroner og øre.
Ny rektor vil endre ledelsen Fra 1. januar går en ny rektor på jobb ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun kommer med ønsker om endret ledelse. Styret behandler sak i dag.
Rekordhøy valgdeltakelse blant studenter ved Universitetet i Stavanger Studentvalget 2023 har økt valgdeltakelsen med over fem prosent sammenlignet med valget i 2022.
Snikinnfører ny finansiering. Stavanger taper, Bergen vinner Universiteter og høgskoler skal inn i en ny finansieringshverdag i 2025. Kunnskapsdepartementet har tjuvstartet omstillingen, til glede for noen, og stor frustrasjon for andre.
— Vi treng ein debatt om dei kostbare søkarane som ikkje nyttar studieplassen Kvart einaste år vel ein betydeleg del av søkarar som har fått tilbod om studieplass å ikkje nytte plassen. Det er ei utfordring vi må sjå nærare på.
Nesten alle høgskoler og universiteter har brukt for lite penger så langt i 2023 Universiteter og statlige høgskoler må bruke opp 1,3 milliarder kroner ekstra før nyttår for å slippe å betale tilbake penger til staten. Høgskolen i Molde måtte returnere ubrukte midler fra 2022.
For få studenter og strammere økonomi Universitetet i Stavanger fylte ikke opp studieplassene ved årets opptak. Det er en av sakene på styremøtet torsdag.
Reagerer kraftig på at kunstprogram avvikles Regjeringen vil legge ned Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Historieløst, mener kunstdekan i Bergen.
NTNU klatrer, mens UiO og to andre universiteter faller Rektor Svein Stølen bekymrer seg ikke over at Universitetet i Oslo (UiO) faller til 8. plass blant de nordiske landene på Times Higher Educations siste rangering.
UiS-leiinga svarar på ope brev om mangfald frå tilsette og studentar Universitetet i Stavanger skal vere eit ope, mangfaldig og inkluderande universitet, skriv universitetsleiinga.
Opprop: Ønsker mer mangfold og inkludering ved Universitetet i Stavanger Vi forventer at dette brevet blir starten på en mer ambisiøs og proaktiv satsing på å skape et åpent, mangfoldig og inkluderende universitet.
Det byrja som eit studentprosjekt. No har filmen gått for fulle hus på kino Mathias Oppedal skulle berre laga eit lite prosjekt om ein dragartist som fekk barn. Det enda med at filmskaparen vart med nesten inn på fødestova.
— Å ta doktorgrad er som å ta lappen No har han lært seg å forska, seier Fredrik Dreyer Moe, men han kan gjerne tenkja seg å forska meir, slik at han vert flinkare.
Det urimelege, det rimelege og det som kunne vore gjort Slik dette no artar seg, mobiliserer ein for å unngå debatt, heller enn for å ta debatten. Den gylne augneblinken gjekk over, skriv Bjørn Kvalsvik Nicolaysen om Kalvig-saka.
Hvorfor gir Kalvig opp akademia? Svar til Brønnick og Tuastad Brønnick og Tuastad finner «ingen eksempler på» forsøk på å refse ansatte, men kan de da ha lest Mohns tekst?
— Nokre prosessar i akademia kan vere utmattande — Det er ei tid for drøfting og debatt, og ei tid for å skjere gjennom og konkludere, seier universitetslektor Unni Synnøve Fuglestad (V).
— Rektor må ikke kalle det ekstremt å være uenig Rektor Klaus Mohn ved Universitetet i Stavanger får så hatten passer av professor Bjørn Kvalsvik Nicolaysen etter at Anne Kalvig sa opp i protest.
Professorene som sa opp Det er sjelden kost at professorer sier opp. Når de gjør det, går de ikke alltid stille i dørene.
I løpet av fem år har ho gitt liv til to barn og ei avhandling Digitale møte var ein fordel for stipendiat og småbarnsmor Eivor Finset Spilling. Ho er høgskulelektor ved Høgskulen i Volda og har følgt doktorgradsprogrammet i Stavanger.
UiS-professor sier opp i protest. Oppgir mobbing og trakassering som årsak Anne Kalvig har sagt opp sin stilling som professor i religionsvitenskap ved Universitetet i Stavanger (UiS).
Disse universitetene gjør det best på internasjonal synlighetsrangering Den halvårlige rangeringen fra Webometrics er klar. Få endringer.
Sparer tusenlapper på å studere i Stavanger Marie Skikstein kom ikke inn på studier i Bergen og Trondheim. Det viser seg å være bra for lommeboka.
Studentenes eksperimentelle barndom Har kunstig intelligens skylda for at en av tre studenter sliter med angst, søvn, mat, ensomhet, depresjon og utenforskap?
Student tok et drastisk valg – reduserte boutgiftene til et minimum Herman Henningsen er midtveis i mastergraden ved Universitetet i Stavanger. Akkurat nå er han også midt mellom sør og nord langs norskekysten.
Reagerer på at det nye styret er dominert av folk fra næringslivet Tre av fire eksterne representanter i styret til Universitetet i Stavanger har bakgrunn fra næringslivet. — Uforståelig snever representasjon, sier statsviter Svein Erik Tuastad.
Kvar vil vi med innovasjon ved universiteta? Innovasjon er nemnt over hundre gonger i langtidsplanen, men er samstundes ikkje å finne i formåla til universitet og høgskular.
Stiller spørsmål ved habilitet i ansettelse av prorektor ved Universitetet i Stavanger Er man inhabil hvis man har vært biveileder og medforfatter? Ja, mener noen. Nei, mener andre.
Hvor grønt har Universitetet i Stavanger blitt? Universitetet har styrket sin miljøkompetanse de siste årene, men har ikke tatt den i bruk, mener Tønnessen.
Er UiS fortsatt «Oljeuniversitetet i Stavanger»? UiS har fått en ny grønn strategi. Kan den bedre UiS sitt omdømmeproblem og gjøre «oljeuniversitet» til et grønt omstillings universitet, skriver Harald N. Røstvik.
Seks norske på rangering av verdens beste universiteter Mens noen faller kraftig, er to nye norske universiteter inne på QS World University Ranking.
Kostnadskutt på dagsordenen i Stavanger Økonomisk omstilling og nedgang i søkertall er blant sakene på styremøtet ved Universitetet i Stavanger torsdag.
Professor med hemmeleg agenda Ho gir samandrag av klassikarar på fire minutt. Men når professor Janne Stigen Drangsholt skriv sjølv, er det om eit liv som på sett og vis liknar hennar eige.
Stavanger var ein konsensusby, seier Jan Inge Reilstad. No lagar han vitskapsfestival Stavanger mangla eit kveldstilbod for dei som var interesserte i meir enn å berre drikka øl. Så då starta Jan Inge Reilstad like godt ein festival. Og i juni kjem den andre.
De 3 eneste rektorene som skal holde tale hører alle til i den samme byen. Gjetter du hvilken? Kun 3 av 30 rektorer skal holde 17. mai-tale. De tre har sitt hovedsete i den samme byen. Hva er det som er så spesielt med Bergen og 17. mai?
«Å ta doktorgrad har vore ein lang og tung prosess» Dersom eg hadde visst korleis det skulle verta, er det ikkje sikkert at eg hadde våga å gå i gang, seier Reidun Ims.
«Man må se på det å få ledere utenfra som et større mangfold og økt kompetanse» Bare tre av tretten høyere utdanningsinstitusjoner har toppdirektører som ikke tidligere har vært ansatt i akademia, eller er rekruttert internt.
Dei lange opprykkssøknadene - spor av ein ukultur? Ser vi kimen til ein ukultur når sjølve søknadene om opprykk blir lengre og lengre og meir liknar ei eiga avhandling, spør to professorar ved Universitetet i Stavanger.
Publiseringspoeng: Dette er kvinneandelen ved 27 høgskoler og universiteter Lovisenberg diakonale høgskole og Dronning Mauds Minne Høgskole har høyest kvinneandel på publiseringspoengene.
Misforståelser om samspillet mellom grunnforskning og innovasjon Poenget vårt er at vi må sikre at samspillet mellom Universitet- og Høgskolesektoren, instituttsektoren og næringslivet fungerer optimalt, skriver ni dekaner og prodekaner i sitt svar til Rune Dahl Fitjar.
Kraftig vekst i sykefraværet etter pandemiårene Sykefraværet ved universiteter og høgskoler har i snitt økt med 20 prosent fra 2021 til 2022. Oppsving av influensa og forkjølelse etter pandemien får mye av skylden.
… men den lineære modellen var ikke død Universitetene må jobbe forskningsbasert også når det gjelder hvordan de skal bidra til innovasjon, skriver prorektor ved Universitetet i Stavanger Rune Dahl Fitjar.
«Det hjelper ikke på situasjonen at mange skoler bytter ut bøkene» Det klages for tiden over dårlige leseferdigheter blant unge helt opp i universitetssystemet, men det finnes ingen enkel løsning. Problemet er kulturelt.
Bekymret for det «raske spranget» til nye teknologier: — Det er absolutt en trussel Hvordan påvirkes vi av ny teknologi som ChatGPT og går digitaliseringen for langt? Tirsdag kveld var det duket for debatt i Stavanger.
Når ytringsrommet kollapsar Ordskiftet rundt kjønn og identitet har gått av skaftet, meiner rektor Klaus Mohn. Han vegrar seg for å delta. Her svarar han Anne Kalvig og Kamilla Aslaksen.
Er vi for naive i møte med digitalisering? Ja, sier professor Er Norge for naive i møte med digitalisering, med chatboter og med store internasjonale nettselskap? Ja, er det korte svaret fra journalistikkprofessor Helle Sjøvaag.
Her er den nye toppledelsen ved Universitetet i Stavanger Merete Vadla Madland, Bjørg Oftedal og Marte Cecilie W. Solheim blir rektor Klaus Mohns nærmeste medarbeidere de neste fire årene.
Fjerner punkt om å kutte 150 årsverk Universitetet i Stavanger skal fortsatt kutte kostnader tilsvarende 150 årsverk. Men punktet som omhandler dette, fjernes fra sakspapirene. Rektor Klaus Mohn innrømmer at han kunne kommunisert tydeligere.
Har ikkje fylt studieplassane for ukrainske flyktningar Dei tusen studieplassane som vart oppretta for ukrainske flyktningar er ikkje fylt opp. Men ved Universitetet i Stavanger går nær 50 ukrainarar som vil kvalifisera seg for vidare studium i Noreg.
Sliter med å løse skolepengefloke: — Et uhåndterlig problem Universiteter og høgskoler har ingen systemer for å sjekke statsborgerskap og kvalitetssikre hvem som skal betale studieavgift. — Dette illustrerer hvor kaotisk det er, sier UiO-rektor Svein Stølen.
Mener Nokut bør sette bort Studiebarometer-arbeidet Det er på tide med Studiebarometeret 2.0, mener prorektor. Nokut varsler planlagt fornyelse i 2024.
Saksøkte staten etter å ha blitt utestengt for fusk. Nå har tingretten konkludert En student som ble utestengt fra Universitetet i Stavanger i ett semester, fikk ikke medhold da Sør-Rogaland tingrett nylig behandlet saken hennes.
Internasjonale studenter kan ende opp med å betale inntil 1 mill. i skolepenger Studieavgifta for internasjonale studenter kan bli nær 1 million kroner for de dyreste toårige masterutdanningene.
Både Stavanger og Agder får ja til master i juss Universitetene i Agder og Stavanger kan juble i dag. Fornyet søknad ga gjennomslag, og master i rettsvitenskap kan bli realitet ved begge universitetene.
Nå skal det utredes juridisk status for europeiske universitetsallianser Universitetsallianser skal teste ut muligheten for både rettslig status og felles grad. Universitetet i Stavanger er med, som eneste norske.
Stavanger har gitt opp håpet om å få utdanne leger Legemangelen i Norge er prekær. Rundt halvparten av landets leger har utdanning fra utlandet. Likevel slipper ikke nye krefter til.
Her vil det koste 150 000 for de dyre utdanningene Universitetet i Stavanger har avklart hva studenter utenfor EØS og Sveits må betale i skolepenger høsten 2023. Samtidig er de sterkt kritisk til måten dette innføres på.
Varsler nedbemanning ved universitet Rektor Klaus Mohn anslår at antall årsverk må reduseres med fem til ti prosent innen 2026.
— Vi blir nok sett på som litt nerdete. Det handler ikke om intelligens, men om engasjement Ved norske universiteter og høgskoler er det høsten 2022 registrert 88 studenter som er 17 år eller yngre. Khrono møtte fire unge i Stavanger.
Universiteter oppdaget robotsvar på eksamen Både Universitet i Stavanger og Agder oppgir at de har avdekket at studenter har brukt ChatGPT i forbindelse med eksamen.
Hun håper Borten Moe lykkes Professor og oljehistoriker Marie Smith-Solbakken mener Ola Borten Moe har vært «som en elefant i et glassmagasin», men hun håper også han lykkes.
Eitt av årets høgdepunkt: Å verta professor Marte C. W. Solheim vart professor i år. Ho håpar universiteta og høgskulane held fram det gode arbeidet dei gjer for og med sterkt samfunnsengasjement og formidling i 2023.
Ville bidra med kunnskap til praksisfeltet Dag Ove Granås Hovdal har sjølv jobba som kroppsøvingslærar. Då han skulle skriva avhandling ville han utforska om det fanst betre måtar å undervisa på.
Klaus Mohn fortsetter som rektor ved UiS i fire nye år Styret ved Universitetet i Stavanger vedtok torsdag å tilsette Klaus Mohn i et nytt åremål.
Enorm pågang på ny SFO-utdanning — fem søkere til hver studieplass Fagskolen Medlearn tenkte 30 studieplasser måtte holde for det flunkende nye tilbudet innen høyere yrkesfaglig utdanning. Nå har de mottatt over 150 søkere.
Fekk nei til psykologi. Tilsette sju utan utlysing Den sakkunnige komiteen seier nei til psykologistudium i Stavanger. No har styret ved Universitetet i Stavanger tilsett sju vitskapeleg tilsette for å oppfylla krava frå Nokut.
Dei ønskjer seg nye bygg. Kan dei håpa på ei førjulsgåve? I forslaget til statsbudsjett ligg det inne null kroner til nytt arkeologisk museum i Stavanger. Det er berre eitt av fleire etterlengta byggeprosjekt som ikkje har fått pengar.
Universitetet i Stavanger setter ambisjonen om medisinutdanning på vent Et flertall på Stortinget vendte tirsdag tommelen ned for et forslag om å opprette medisinutdanning ved Universitetet i Stavanger.
Disse gir gratis influensa- vaksine til alle ansatte Syv universiteter og høgskoler tilbyr gratis influensavaksine til alle sine ansatte i høst. OsloMet regner med å bruke nær en million kroner på vaksinering.
Gjekk frå førstelinje til akademia Marte Tonning Otterlei har sjølv jobba i barnevernet, og veit kor tøft det kan vera å gi beskjed til foreldre om at barna deira ikkje kan bu hos dei lenger.
Har du relevant nok bakgrunn, kan du droppe bacheloren og få fast jobb Tolletaten utvider og inviterer flere på kurs. Har du relevant nok bakgrunn, kan du slippe unna med et kurs på seks måneder.
Vurderer nedlegging av studium, sponsing og meir marknadstenking.— Kontroversielt Eg minner organisasjonen om at no må vi bruke ressursane der dei kastar mest av seg, seier rektor Klaus Mohn.
Fem nyansatte i Stavanger Harald Eikaas er ny dekan ved Fakultet for utøvende kunstfag ved Universitetet i Stavanger.
— Når eg brukar ordet rasisme, blir det dårleg stemning. Det er nesten ikkje plass til å snakke om det Langt igjen til mangfald blir tatt på alvor i akademia, meiner førsteamanuensis Ronald Mayora Synnes.
Utfordringane i helsesektoren vil tårne seg opp i åra som kjem Ei lenge varsla samfunnsutfordring er at aldring av folkesetnaden vil auke presset på helsesektoren. Om ingenting skjer, vil alt bli verre.
Interessen for fagmiljøene innen samfunnssikkerhet eksploderte etter dette 60 forskere og 300 studenter i Stavanger jobber og studerer innenfor fagfeltet samfunnssikkerhet og risikostyring. Etter pandemi, krig i Ukraina og sabotasje mot gassrørledninger i Østersjøen har interessen for fagmiljøet eksplodert.
Dei fleste bryt språklova. Men Høgskolen i Østfold lovar 25 prosent nynorsk neste år NTNU, NMBU, OsloMet og Forskingsrådet får alle stryk av Språkrådet. Noregs musikkhøgskole får skryt for «markant oppgang » i bruk av nynorsk.
Formidlingspris er tildelt Marie Smith-Solbakken Professoren får prisen for sin formidling om Kielland-ulykken.
Tar imot tusenvis av internasjonale studenter Mange tusen internasjonale studenter kommer til Norge i disse dager. Prorektor frykter at de kan få seg et sjokk når de oppdager hvor dyrt alt er.
Ringte alle studentene for å planlegge årets fadderuke Flere og mer varierte arrangementer, fadderlandsby og studenttorg er blant fadderuke-tiltakene som skal gi nye studenter en ekstra god start etter pandemien. I Stavanger ringte de alle nye studenter for å høre hva de ønsket å gjøre i fadderuken.
Kommunen brukte én dag, Statsbygg har ikke konkludert på fem måneder Statsbygg har brukt mer enn fem måneder uten å konkludere om nye studentboliger i Stavanger. — Det blir litt hult når Ola Borten Moe samtidig legger ansvaret på studentsamskipnadene for lite utbygging, sier direktør.
Anspent i Taiwan: Professor har lenge vært bekymret En av USAs mektigste politikere besøker Taiwan for første gang siden 1997. Det gjør at Kina rasler med sabelen.
Ønsker seg mindre sensasjonspreget journalistikk — Sektoren må finne frem til mekanismer som ivaretar solide kunnskapsbaser samtidig som vi jobber med hele arbeidslivet for raskere omstilling av porteføljen, sier prorektor Astrid Birgitte Eggen.
Universitetsstrateg med nye planer — om drivhus Hun var en av strategene i arbeidet for å få universitet i Stavanger. Etter 27 år gir hun seg, og er skeptisk til forslaget om at det bør bli enklere å bli universitet.
Kampen hardner om jobbsøkerne for universitetene: — Vi aksepterer i større grad å ansette nyutdannede Arbeidsledigheten er på sitt laveste siden 2009 og over 100.000 ledige jobber er utlyst. Det gjør det vanskelig for universitetene å få gode nok søkere til stillinger som administrativt ansatt.
Ikke glem de skeive forskningsmillionene, da Det er fint å lese om det skeive engasjementet fra OsloMet. Skeiv kunnskapsutvikling må handle om mer enn enkeltmenneskers engasjement, skriver stipendiat Jon Martin Larsen.
Tora Aasland (79) tar doktorgrad: — Det er aldri for sent Hun var landets første forsknings- og høyere utdanningsminister. Torsdag disputerer Tora Aasland (79) for doktorgraden. — Alder er bare et tall, sier den tidligere SV-politikeren.
Nyeste artikler
Å elske en bokhandel
Når musikken stilner
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024